Inge Frimout

Inge Frimout-Hei, harp en zang, compositie.
Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde zij harp bij Edward Witsenburg, met kamermuziek als specialisatie. Zij volgde zanglessen bij Gerda van Zelm, Jeanne Compagne en Rachel Ann Morgan. Bij Jopie Jonkers studeerde zij Zuid-Amerikaanse harp en zang en bij Anne Macdearmid Keltische harp en zang.

Zij geeft recitals met harp en zang en is met haar elektrische harpen regelmatig te gast op festivals. Verschillende keren trad zij op voor de Koninklijke families van Nederland en België. Met het Malando tango-orkest ging zij tweemaal op tournee naar China. Met fluitiste Mariël van den Bos, aanvoerder Metropole orkest, vormt zij het harp fluit duo Sphinx.
Ze nam diverse cd’s op, waaronder ‘Travel with the Moon’ en ‘Kyra & Max’. Zij werkte samen met diverse koren en maakte met het Dietsch Vocaal Ensemble de Kerst-cd ‘Audete Gaudete’ met daarop ‘A Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten.

Inge is harpdocente in Brabant, geeft workshops en schreef de lesmethode ‘Start & Harp’. Voor harpsolo scheef zij o.a. de suites ‘Blue Dream World’ en ‘Planetary Impressions’. Voor het Rosa Spier Harp Concours schreef zij de suite ‘Melrose’. Samen met zangeres/harpiste Jopie Jonkers schreef zij de methode ‘Arpa Latina’ voor Latijns-Amerikaans harpspel. Met Jopie Jonkers vormt zij Duo Harp & Voice.

Zij studeerde compositie bij Eric Swiggers en Stan Bakermans. Haar composities ‘Blue Planet’ en ‘Flidias & the Magic Harp’ voor harpensemble, worden in heel Europa, Verenigde Staten tot in Australië door harpisten gespeeld, waarbij naast de muziek ook gewerkt wordt met geprojecteerde beelden.
In 2008 gaf haar harporkest met jonge leerlingen een succesvolle presentatie van ‘Blue Planet’ tijdens het World Harp Congress. In 2012 volgde de oprichting van het Blue Planet Harp Ensemble, dat in de grotten van Valkenburg de première speelde van Inge’s compositie ‘Whispering Caves’.